vrijdag 8 mei 2015

Je suis AAaRGh…!!


Je suis AAaRGh…!!
Cartoonisten dumpen. Zou het een agendapunt op de wekelijkse vergadering van het executive management committee van Roularta Media Group geweest zijn? En zo ja, waarom zei CEO Rik De Nolf na afloop van de meeting niet: Euh… mannen, dat van die cartoonisten ontslaan, het was maar om te lachen hé.’
Flashback naar vorig jaar: een telefoongesprek tussen mij en de hoofdredacteur van De Streekkrant Aalst. Ik had laten weten dat ik het tekenen van cartoons voor De Streekkrant Aalst niet meer zag zitten omdat het wekelijkse streeknieuws soms niet verder kwam dan een gestolen verkeerspaaltje. De hoofdredacteur heeft me toen met handen en voeten (met succes) overtuigd om toch verder te doen. Waarom? Omdat de cartoon bij de lezers én de adverteerders in de smaak viel en een extra troef was in de verkoop van advertenties. 
Een krant met inhoud trekt lezers aan, meer lezers is interessanter voor adverteerders. Je hoeft geen economisch genie te zijn om zoiets te snappen. Maar blijkbaar hoef je ook geen genie te zijn om het tot CEO van Roularta Media Group te schoppen.
Snoeien op inhoud is voor een krant, haar lezers én de adverteerders altijd een nederlaag. Dan heb ik het niet alleen over cartoons, maar ook over interessante artikels, kritische columns, bepalende opiniestukken. Inhoud dat het dagelijkse nieuws overstijgt en kranten een gezicht geeft. Welke krant heeft in Vlaanderen nog een gezicht?
Eén raad, voor wat het waard is, aan CEO Rik De Nolf en zijn collega’s: het is niet omdat jullie bladen gratis zijn, dat de inhoud goedkoop moet worden.
Vraag is: hoe krijgen we het executive management committee van Roularta Media Group wakker geschud? Gaan we allemaal de straat op en eisen we meer inhoud? Met ‘we’ bedoel ik ook werkelijk ‘we’. Cartoonisten, journalisten, columnisten, fotografen, maar ook adverteerders en vooral: LEZERS. Jullie verdienen een krant waar iets instaat. Net zoals het management nu verdient dat de kranten blijven liggen omdat er niets instaat!
Dus aan iedereen: LAAT JULLIE HOREN! Met wat meeval bereikt het hun ivoren toren.
Hun gegevens:
Meiboomlaan 33,
8800 Roeselare
Tel. 051/26 61 11
Fax. 051/26 68 66

1 reacties:

Blogger Maria pascale Peeters zei...


Aanbieding voor alle individuen

U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
We kunnen u deze lening verstrekken.

E-mail: info@creditfinance-bank.com
Rolandgadner@outlook.de
WhatsApp-nummer: +33784505888
Website: https://creditfinance-bank.com

31 januari 2019 om 09:43  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage