zaterdag 3 april 2010

Bezoek uit de Ruimte eindigt op derde plaats

De finale van de 123 Comedy Award werd gedomineerd door een sterke dwerg (publieksprijs) en podiumvaste Turk (juryprijs). De derde plaats ging naar Bezoek uit De Ruimte. De meningen waren verdeeld.

Recensent Karel Michiels schreef in De Standaard:

'Het Gentse duo Bezoek uit de Ruimte bracht onvervalst cabaret, een perfect voorbereide tekst met twee fijne liedjes en een hilarisch dansje. Een beetje studentikoos misschien maar tien minuten is te kort om een volwaardig oordeel te vellen over dit soort theater. Daarvoor zouden de deelnemers minstens twintig minuten moeten krijgen in plaats van de schamele tien die hen nu toebedeeld werden.'

Recensente Liv Laveyne schreef in De Morgen:

'Het Gentse duo Bezoek uit de Ruimte was als enige cabaretact de vreemde eend in de bijt. Eerder dan uit de verre toekomst, kwamen ze uit een ver verleden, toen studenten in debardeurs als avondlijk vertier een bonte avond ineen probeerden te steken. Het is overigens vreemd hoe in Vlaanderen wat muzikaal cabaret betreft Kommil Foo op een eenzame hoogte blijft staan.'

Natúúrlijk zijn we geneigd om Karel Michiels een geweldig goede recensent te vinden en Liv Laveyne een flauw afkooksel, die in haar vrije tijd ook eens probeert een recensie te schrijven voor een populaire kwaliteitskrant. Maar dat zou niet eerlijk zijn. We kunnen ons vinden in beide recensies.

Het klópt dat 10 minuten te weinig zijn voor dit soort theater. En het klopt evenzeer dat het allemaal wat studentikoos overkomt. Het was ons derde optreden (vergeet niet dat de 123 Comedy Award een wedstrijd is voor beginnende comedians). De zoektocht naar een eigen stijl is nog volop bezig.

Maar wat wél wringt, is de subjectieve vergelijking van Liv tussen Bezoek uit de Ruimte en Kommil Foo. Drie optredens van een beginnende groep afwegen tegenover de duizenden optredens van Kommil Foo. Als we nu al op gelijke hoogte zouden staan, dan kwamen we écht uit de ruimte.

Helaas, niets is minder waar.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage